top of page

Over SIA

Het Soccer Institute Aruba (SIA) is een school voor voetbaltechniek die in 2015 werd opgericht in Aruba door een groep van professionals met ervaring op het gebied van lesgeven in de ontwikkelingsfase van deze sport in Aruba en in Nederland.

 

Het Soccer Institute Aruba (SIA) beschikt over hooggekwalificeerd technisch personeel met internationale trainingservaring. Het SIA richt zich op het verbeteren van de technische vaardigheden van kinderen tussen de leeftijd van 6-14 jaar door het geven van aanvullende training naast de reguliere trainingen die aan de kinderen worden aangeboden door hun eigen voetbalclubs. De training vindt plaats in groepen van maximaal twaalf spelers op basis van hun technische vaardigheden. Het SIA gebruikt verschillende methodes van lesgeven om voor elke speler de maximale leerervaring te bereiken.

 

De trainingssessies zijn vooral gericht op twee fasen van het spel (aanval en verdediging) en de overgang van de ene fase naar de andere.

 

De technische basisdoelen waarop wij ons richten, zijn als volgt:

Vaardigheid bij de uitvoering van de belangrijkste technische handelingen die er bestaan ​​in het voetbal: lopen met de bal, controle, overspelen, dribbelen en schieten.

 

Het beheersen van bijkomende technische bewegingen: spelen in de lucht, de afstand tot het doel, vaardigheid, over het veld spelen en verdedigingstechnieken.


Het toepassen van verschillende technische bewegingen op basis van een echte spelsituatie en het ontwikkelen van de juiste motorische patronen als reactie op bepaalde tactische situaties. Onze trainingsmethode bestaat uit veel verschillende technieken die in een aantal stappen worden aangeleerd met een algemene voetbalwedstrijd in het achterhoofd.

OVER SIA

bottom of page